Grafikus Illesztőprogram Frissítése

Ha fura grafikai jelenségeket tapasztalsz a játékban, akkor ideje lehet frissíteni a grafikus illesztőprogramot a gépeden. Ez a leírás ebben segít Nektek.

Ilyen lehet például az alábbi szituáció, amely tegnap történt az 1.0-s verzió kijöttével:

Ha nem tudjátok, hogy milyen videókártyátok van, olvassatok tovább. Ha tudjátok, kattintsatok ide, és lejjebb görgetünk az oldalon Nektek.

1. Nem tudom, milyen videókártyám van. Hol kezdjem?

A Windows 7-től felfelé mindegyik Windows verzió tartalmazza a DirectX-et, melynek diagnosztikai eszköze a DXDiag. Ez az eszöz megmutatja a videókártya típusát, vagy legalább annak sorozatszámát.

Írd be a Start menübe, hogy dxdiag. Enterrel indítsd el a programot, és nyugodtan hagyd figyelmen kívül a digitális aláírással kapcsolatos előugró ablakot, amely első indításkor jelenik meg.

Kattints át a Képernyő fülre, és a bal felső sarokban megtalálod a videókártyád típusszámát.

A három legismertebb videókártya-gyártó, amivel találkozhatsz a gépedben az NVIDIA, az AMD és az Intel. A videókártyád gyártójától függően más weboldalakra kell ellátogatni a legfrissebb illesztőprogramért. Íme a lehetséges variációk:

NVIDIA

Ha NVIDIA kártyád van, innen tudod az illesztőprogramokat letölteni.

AMD (régebben ATi)

Ha AMD vagy ATi kártyád van, innen tudod az illesztőprogramokat letölteni.

Intel (integrált videókártyák)

Ha Intel kártyád van, innen tudod az illesztőprogramokat letölteni.

2. Tudom a VGA-m pontos típusát. Hova tovább?

Látogass el a videókártyád gyártójának hivatalos oldalára:

Nézzük a VGA-gyártók weboldalait, részletesen.

NVIDIA

Automatikus

Az NVIDIA weboldalán találtok egy automatikus illesztőprogram-keresési lehetőséget, Automatic Driver Updates címmel, amelyet a kezdőbb szintű felhasználóknak ajánlunk.

Ez letölt egy olyan programot, amely felismeri a videókártyád típusát és az operációs rendszeredet és letölti a hozzá a legmegfelelőbb grafikus illesztőprogramot.

Manuális

Ha kézzel szeretnétek kiválasztani az illesztőprogramot, akkor eggyel lejjebb, a Manual Driver Search-nél tudjátok megadni a termékcsaládot, a pontos típust, az operációs rendszereteket és az illesztőprogram-verziót. A példánkban egy GTX 1060 6GB-t láthattatok, amelyekhez az alábbi opciókat kell kiválasztani:

AMD & ATi

Automatikus

AMD kártyák esetén is találunk automatikus opciót, amely letölti a számodra legmegfelelőbb driver-t.

Manuális

Ha kézzel szeretnétek kiválasztani az illesztőprogramot, akkor itt is kézzel meg tudjátok adni a VGA-családot, a sorozatot, a típusszámot és az operációs rendszer verzióját. A példánkban egy Radeon R9 380X-et láthattatok, amelyhez a következő beállítások valók:

Intel

Intel vodeókártyák esetén kicsit meg vagytok lőve, mert a gyártó honlapja nem sok segítséget ad a megfelelő driver letöltéséhez. Amit a dxdiag kiadott videókártya-típus, ahhoz tudni kell, hogy a processzor hányadik generációs, ettől függ ugyanis a benne lévő GPU sorozatszáma. A letöltési oldaluk a cikk írásakor így néz ki, itt lehet kiválasztani a CPU generációjához megfelelő grafikus illesztőprogramot.


Ha nem vagytok egy tech-mókusok, a telepítőt akkor is végig tudjátok kattintgatni. Általában a gyári beállítások és az alapból felajánlott program-összetevők nem baj, ha felkerülnek az illesztőprogram mellé. A grafikus kártya illesztőprogramjának újratelepítése után mindenképpen indítsátok újra a gépeteket, hogy biztosan az új driverek töltődjenek be a Windows-zal.

Ha kérdésetek akadna a folyamattal kapcsolatban, írjatok bátran.

Hirdetés

Oldalunk fenntartási költségeit elsősorban Hirdetésekből fedezzük. Köszönjük, ha egy kattintással támogatsz minket!

26 Hozzászólás Érkezett

 1. Juhász Zoltán szerint:

  Szia, Nekem minden frissítés le van töltve.Az eddig működő játék el sem indul a frissítés óta.
  Egy kicsi tanácstalan vagyok.

  1. Szaboka szerint:

   Szia! Le tudod írni a pontos hibajelenséget? Képet, esetleg videót csatolni hozzá, hogy tudjunk segíteni.

 2. Arlene szerint:

  Nos a hiba nálam is fent áll, annyi eltérésel, hogy a játék betölt el tudom indítani a csatát is és ekkor kezdődik a gond hogy fél perc elteltével kifagy majd útánna úgy indúl el mintha gyors tekerésbe kapcsoltam volna a vidot látjató ping hibával de a png-et jelölő szám érteé is kifagy 2-3 szászon. Ez tart 2-3 másodpercig mi lehet a hiba?

  1. Szaboka szerint:

   Nálam is ma jött elő a probléma, próbáljuk megfejteni hogy mi lehet az oka. Hivatalos megoldás egyelőre nincs.

 3. szavodra szerint:

  Üdv! Olyan problémám van, hogy a játék betölt, csata indítása után a töltő képernyő még feljött majd 1-2 másodpercénél egyszerűen leáll a kliens. Újra elindítottam a játékot, töltő képernyőig jutottam megint és ugyan ez történt… (A hiba előtt ugyan ezekkel a beállításokkal mentem jó pár kört és nem tapasztaltam problémát.)

 4. Commander_Marchusz szerint:

  Hali, újra raktam az egész játékot, frissítettem VGA drivert is és minimum grafikán 2 perc körüli a csata betöltés ( az ajánlott beállítás a magas lenne ?) de…. Miután betölt a saját és az ellenséges csapat textúráit kb 50sec mire betölti és ez alatt akadozik ?. Tudom, vegyek ssd-t, de inkább nem játszok, amíg nem lessz valami optimalizációs patch ☺️.

  1. Szaboka szerint:

   Igen, ha nincs SSD-d, akkor még annyit tudsz megcsinálni, hogy egy valamirevaló töredezettségmentesítő programot végigtolsz azon a meghajtón, amin a játék van. Én az O&O Defrag-ot javaslom, elérhető 30 napos próbaverziója is.

 5. petra szerint:

  szia az lenne a gond hogy elindítom a játékot és angolul kidob egy szöveget és azt írja ebben a szövegben hogy hogy használjam az internet explorert de hiába mikor játszanák simán betölti mikor bent vagyok játékba laggol mint az állat mi lehet a gond?

  1. Szaboka szerint:

   Üdv., jó lenne látni ezt a hibaüzenetet. Meg tudod osztani?

 6. Tomi szerint:

  Helló! Nekem azt csinálta először a játék, hogy lassan töltött be. Majd csatába is lassan töltött be, mindig 1 perccel később tudtam indulni. Vagyis 1 perce tartott a csata amikor berakott. Újratelepítés után most azt csinálja, hogy amikor indítom és tölti be a játékot akkor egyszer csak összeomlik a videokártya driver. Legalábbis ezt írja. Legfrisebb driver van fent. Hardver bőven túltesz a max. igényein a játéknak.

 7. Gombi szerint:

  Sziasztok!

  Probléma merült fel a játékkal kapcsolatban.Rendszer.I3 proci,VGA:Geforce 9600 GT,4GB Ram,Win 7 64 bit.Szóval a legfrissebb videókari driver van fent.5-6 hetente tudok játszani,legutóbb még minden jó volt,most azt a tünetet produkálja hogy ha esetleg elindul(indítás után “képernyőillesztő nem válaszolt majd helyreállt”hibaüzenettel kilép a játékból),hogy a játékban csupa pixeles a kép ,a háttér kék és zöld (ami vibrál).Mi lehet a probléma és mi a megoldása?

  Köszönettel Gombi.

  1. Gumikacsa szerint:

   Videokártya.( Dryver !)
   Amúgy kevés a memoriád !

 8. Gumikacsa szerint:

  Sziasztok
  Ha az elején akad a játék. Majd felgyorsul.
  Akkor sajna a videokártya a hiba oka!
  de sajna …. Ez két tényezőből lehet csak kiszúrni!
  1. Az internet akad( tűzfal ! ) Több információ csere megy egyszerre. Így le fel töltés nem győzi ! ( Ne gyertek, hogy DIGI,vagy UPC. Vagy A legrosszabb T-kom ) Mind rakat szar! Addig jó míg 3 hónap le nem megy.
  2. Videokártya puffer megtelt !
  Javaslom a hálózatfigyelését!
  Ha,rendben akkor sajna a videokaricsere marad.
  néha kikel pucolni ! 🙂
  Nekem is volt ilyen gondom.

 9. Tamás szerint:

  Hi 🙂 Én már 2-3 napja próbálom meg keresni a KOMPATIBILIS cucot hozzá de sikertelenül , amit ki tettetek ide ez sem jó 2-3 csata után ki írja hogy HIBA LÉPET FEL ÉS ENNYI. -_-
  Valami tanácsot ez ügyben tudtok adni? 🙁

 10. Bálint szerint:

  Hali!
  Nálam az a hiba hogy felraktam már több fele videó kártya drivert (közöttük a legfrissebbet is) és a játék működik is pár napig vagy akár egy hétig is de egyszer csak elfeketedik, leáll valami ilyesmi hibaüzenettel:
  “A videókártya működése leállt. A hibát valószínűleg az illesztik program okozta, próbálja meg a legfrissebb illesztoprogrammal.”
  Amit meg is próbáltam de semmi nem változott.

  Köszönettel ,
  Bálint

  1. Kovacs elvis szerint:

   Hali.nekem is pont ez a problemam.ha valaki tud valamit javasolni jo lenne.koszi

 11. Bálint szerint:

  Hali!
  Nálam az a hiba hogy felraktam már több féle videó kártya drivert (közöttük a legfrissebbet is) és a játék működik is pár napig vagy akár egy hétig is de egyszer csak elfeketedik, leáll elmegy a videokártya. És ilyenkor eszközkezelő letörlöm a drivert és újra telepítem hogy jó legyen egy darabig amíg ezt újra el nem játsza.
  Ha tudtok rá megoldást örülnék neki
  A laptopom : asus x550vx-dm629
  Előre is köszi !
  Bálint

 12. Bálint szerint:

  Heló
  Nekem az lenne a problémám hogy amikor belépek a játékba kidob egy fehér kis ablakot amin ezt írja:”Egy videokártya hiba lépett fel.
  Ezt a problémát általában a grafikus kártya illesztőprogramjának összeomlása okozza;próbálkozz az illesztőprogram frissítésével és ellenőrizd a videokártya beállításait,vagy indítsd újra a játékot.” De hiába indítom újra vagy teszek akármit hiába.

  1. KárolyKároly szerint:

   Hello
   Nekem szintén ez a hiba lépett fel , és hiába frissítettem a kártyát , a jelenség ugyan az.
   Van valami megoldás?

   1. Peet szerint:

    nálam is ugyanez a hiba, 1 hónapos gépben…

    1. KárolyKàroky szerint:

     Sziasztok nekem szintèn ugyan ez a hiba lèpett fel… Decemberben vàsàroltam a gépem…
     Van rà màr valami megoldás?

     1. Dénes szerint:

      Nem lett meg a megoldás ugyanez van nálam?

 13. Laczkó István szerint:

  Szép napot kívánok
  Szeretném megkérdezni h
  Decemberben játszottam utoljára ládákat vettem. De nem tudtam a premium fiókot felhasználni. De nem is ez a gond. Feb 18. Elővettem a gépet. Szerettem volna játszani. Frissités jaték inditás uj kliens töltő kép. Bejön a játék és olyan szintű lag van h élvezhetettlen. Annak idején teljes fullos magas felbontás mellett is szép folyamatos játék volt. Most teljes minimumon is határ esett. Szeretnék segítséget kérni h mit rontottam el. Köszönőm szépen.

 14. KárolyKároly szerint:

  Ha valaki tudja a megoldást kérem jelezze ! köszönöm:)

 15. Gabi szerint:

  hello,

  Mi okozzhatja a követekző problémát?:
  WoT feltelepít–>elindít–>rögtön tálcára rakja a játékot(akár ablak, akár full képernyőn)–>rányomok, hogy felugorjon, de ugyanúgy visszadobja.

  A hiba kb 1éve fenn áll(ne tudom pontosan mióta), előtte működött az játék
  A gép nem változott(CPU:AthlonX4 FM2 – RAM:16GB HyperX – MB:GB FM2 A85X – HDD/SSD:Hyperx 500GB – OS:Win10Homex64).
  VGA(HD7730 1Gb–>R7 350 4GB) csere volt, de ez már a hiba felállta közben.

  Ja, igen. A WorldofWarplane működik ezen a konfigon. 🙂

  Ha vkinek van ötlete, írja már meg!

  Köszi.

  G

  1. Epichuszar szerint:

   Hali arra gyanakszom hogy a vidókártya drivere vagy nem megfelelően vagy egyáltalán nincs felrakva furán hangzik de ez az egy opció lehet csak ilyenkor mivel a paramétereid a gépnek bőven elég arra hogy elinduljon a játék stb. Vedd fel velem a kapcsolatot a Wot Tudasbazis facebook elérhetőségén és írj egy üzenetet légyszíves megpróbálom megoldani a problémád. 🙂 Ha mégsem ez a gond gyorsan kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..