Kredit

A Kredit az elsődleges fizetőeszköz a World of Tanks-ben. Kreditért lehet vásárolni tankokat, fejlesztett modulokat, felszereléseket, fogyócikkeket, ideiglenes álcafestéseket, stb.

Kreditet szerezni csaták után lehet. A szerzett Kredit mennyisége legfőképp a játékos csatában nyújtott egyéni teljesítményétől függ.

Kreditet lehet Goldból is átváltani, az alap átváltási ráta 1 Gold = 400 Kredit.

Hogyan Számolódik a Kreditszerzés?

Fizetség a Csaták után

A csatákért kapott fizetség egy fix összeg, amely a tankod teljesítményétől független. Az alap fizetség mértéke a tank Tierjével növekszik. Íme a képlet:

  • Vereség és Döntetlen esetén: X × tank_szintje
  • Győzelem esetén pedig: X × 1,85 × tank_szintje

Vagyis jól látszik, hogy győzelem esetén 1,85-ször annyi Kreditet kapunk, mint vereség és döntetlen csaták után.

Fizetség a Csatában kiosztott sebzésért

Minden kiosztott életpont sebzésért Y kredit jár. Ha a megsebzett ellenfél magasabb szintű, mint mi, akkor minden szintkülönbséggel plusz 0,1×Y kreditet kapunk.

Példa

Tegyük fel, hogy egy életpontért 10 Kreditet kapunk.

Az IS-3-mal megsebzünk egy T110E5-öt, 390 életponttal. Ez 390×10, vagyis 3.900 Kreditet jelent. Ehhez hozzáadódik a szintkülönbségből (2 Tier) származó bónusz, ami 780 Kredit. Így a végső Kreditmennyiség, amit ebben a példában kapunk, 3.900+780 = 4.680 Kredit.

A kigyújtás és lőszerrekesz-felrobbantás által okozott sebzés úgyszintén beleszámolódik a kapott Kreditmennyiségbe. Csapattárs sebzése nem nyújt Kreditet.

Ha a célpontot nem Te derítetted fel, hanem valaki más, akkor a kapott Kreditből levonódik 0,5×Y mennyiség. Ha Te derítettél fel egy ellenfelet, akit a csapattársaid megsebeznek, akkor 0,5×Y Kreditmennyiséget kapsz.

Fizetség a felderítésért

Minden egyes elsőként felderített járműért (mindegy, hogy kap-e sebzést, vagy sem) Z Kreditmennyiséget kapsz, SPG-kért 2×Z mennyiséget.

Fizetség bázisfoglalásért

A teljes bázisfoglalásért egy meghatározott összeg jár a csata végén. Ez az összeg nem függ a foglaló járművek számától, vagy szintjétől, vagy a befoglalt bázispont-mennyiségtől – minden foglaló játékos egyforma mennyiséget kap.

A megszakított bázisfoglalásért, vagy a saját bázis megvédéséért nem jár kredit.

Az ellenfél csapat teljes megsemmisítéséért nem jár külön kredit bónusz.

Egyensúlyozó Tényező

Minden fizetséget egy W egyensúlyozó tényező szabályoz, mely minden tanknál eltérő. Az említett W tényező prémium tankok esetében magasabb.

A prémium fiók hatása a Kreditszerzésre

A prémium fiókkal rendelkező játékosok minden csatájukból szerzett végső Kreditmennyiség 1,5-tel szorzódik.

Hirdetés

Oldalunk fenntartási költségeit elsősorban Hirdetésekből fedezzük. Köszönjük, ha egy kattintással támogatsz minket!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..