Több Szerveren is Módosul a Végfelhasználói Licenszszerződés

A Wargaming a mai napon frissítette a Végfelhasználói Licenszszerződését (a továbbiakban: EULA”) az NA és ASIA szervereken, amely 2018. Június 15-ével lép hatályba.

Ez nem jelenti azt, hogy az EU szerveren nem jelennek meg ezek a változtatások — sőt, ismerve a Wargaming EU marketing részlegének gyorsságát, elég valószínű, hogy a napokban hozzánk is eljut a módosítás.

EULA Változások

Az új EULA többféle módosítást tartalmaz, ezek közül három fontos szakaszt emelnénk ki.

Az első és talán legfontosabb változtatás illetve addíció az EULÁ-hoz az 5.4 – A Felhasználói Fiókod Birtoklásának Joga című szakasz, amely a következőt mondja:

Elfogadod, és beleegyezel, hogy semmilyen tulajdonosi jogod nincs a felhasználói fiókodra; minden ilyen jogot a Wargaming birtokol most is és a jövőben is. További tudomásul veszed és beleegyezel, hogy semmilyen, a játékban elért, megszerzett vagy megvásárolt további jószágra nem gyakorolsz tulajdonjogot, függetlenül attól, hogy mennyi időbeli vagy pénzbeli befektetéssel járt ezen további jószágok megszerzése. Ezen felül a Wargaming nem tehető felelőssé azért, ha az említett javak módosulnak vagy törlődnek, ha feltörik a felhasználói fiókot, vagy ha azt megszüntetik.

Vagyis a felhasználói fiókod nem a tiéd, hanem a Wargamingé, és bármelyik pillanatban, akár előzetes felszólítás nélkül is megsemmisítheti azt. Ugyanez vonatkozik az elért eredményeidre és a vásárolt prémium tankjaidra és prémium időtartamra is.

Teljesen egyértelmű, hogy a fenti változásokkal a Wargaming jogilag védeni akarja magát a Kedvező Matchmakinges Prémium Tankok Szintre Hozása című cikk által felkavart óriási szarvihar miatt – amely mellesleg 159 oldalnyi negatív kommentet váltott ki a játékosokból a hivatalos fórumokon.

További érdekes pontjai még az új EULÁ-nak a 9.3.6 pontja, amely megszabja, a játékkal foglalkozó “fan”-oldalak nem közölhetnek a Wargaming és annak játékait sértő vagy becsmérlő információkat, stb. – Arról lehet, lekéstünk…

Ezenkívül szemet szúrnak még a 25-ös pont alpontjai is, amelyben a WG és a felhasználó megállapodnak, hogy félreértéseiket nem intézik bírósági úton vagy polgári peres eljárással, illetve, hogy nincs csoportos kereset.

?

Mi a véleményetek? Ti elfogadjátok az új EULÁ-t és tovább játszotok?

Hirdetés

Oldalunk fenntartási költségeit elsősorban Hirdetésekből fedezzük. Köszönjük, ha egy kattintással támogatsz minket!

20 Hozzászólás Érkezett

 1. Varga Dániel szerint:

  S jó büdös anyátokat!! Ha ez bejön akkor vége a WGnek!!

 2. Waldmann Tivadar szerint:

  Hála istennek hogy örökre rá hagytam ezt a szarrakást az amit ki fizetsz az a tied ezt nagyon be fogja nézni a WG remélem csődbe mennek hogy szomorodnának meg a profit orientált gusztustalan hozzáállásukkal .

 3. ezmegmiaxar szerint:

  És mi van ha nem fogadom el azt a szerződés módosítást ?
  Azonnal törlik a fiókom vagy halálra szívatnak a játékba addig amíg magam nem törlöm a fiókom ?

 4. Vida Norbert szerint:

  7 évi munkám és kitudja hányszor 100E Ft. Van benne és nem az enyém? Tehát lassan én se leszek a saját tulajdonom?

 5. fehertiger69 szerint:

  Minden nap min 1 órát játszok. Több ágat elvittem x tierig, megszereztem néhány prém tankot játékkal. Nem vagyok sztár csak jól érzem magam a csapattársaimmal. Ezek a tervezett lépések nem szimpatikusak. Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményem. fehertiger69

 6. Tatala szerint:

  “félreértéseiket nem intézik bírósági úton vagy ” ezt nem szabhatják meg egy EULA-ban, mert a törvény e felett áll, azaz ugyanúgy perelhetőek….

  1. Kemény Ferenc szerint:

   Ugyanez jutott eszembe. Ha beleírják, hogy ha játszol őket illeti a fél veséd, attól az még nem lesz jogszerűen az övék.

 7. Házi Tamás szerint:

  gusztustalan 🙂

 8. StealthKid szerint:

  Az emberek lázítgatása helyett illene kicsit tájékozódni, mielőtt ilyen kényes dolgokról posztoltok.

  Az EU-n belül ez a szerződés érvénytelen, nem lehet a benne foglaltakat az emberekre ráhúzni. Amennyiben ez mégis megtörténik, lehet menni perelni és az EU bírósága a sértetteknek fog igaza adni.

  https://europa.eu/youreurope/business/sell-abroad/contract/index_en.htm

  1. StealthKid szerint:

   Amúgy meg ha elolvassátok az EU-s TOS-t, abban ott áll a legelején, hogy utoljára 2016. február 2-án módosították, szóval itt már azóta érvényben vannak ezek a szabályok.

   1. Szaboka szerint:

    A jelenlegi EU-s EULA-ban nincs szó erről.

    1. ezmegmiaxar szerint:

     Makd lesz…. De reméljük nem.

 9. Dadavidt szerint:

  Ugyan úgy lehet feljelenteni a wg-t,mert a szerződésben ez nem állt!!!! Többször is át olvastam…de aztán majdnem adó csalásnak fog minősülni szóval a bíróságon jó lesz nekik…

 10. Thorin szerint:

  “megvásárolt további jószágra nem gyakorolsz tulajdonjogot”

  Nincs olyan bíróság ahol ezt el lehetne fogadtatni, mivel bárminek a megvásárlása definíció szerint jelenti azt, hogy a tulajdonodba kerül. Az nem vásárlás, amikor ez nem történik meg (ezért nevezik licensznek a szoftver vásárlást újabban, mert akkor lehet ezt eljátsznai, hiszen nem vetted meg.)

 11. Tank Csapda szerint:

  Idióta öngyilkos banda…. Belőlünk élnek…
  Befektetek “X”- 10- ezer vagy bármennyit…, + időt energiát… Valamint aki fizet érte, bármiért is, ezekből kapják a fizetésük…. (globálisan értve szerintem nem is rosszat!) Szóval ne nyitogassák a bicskát az emberek zsebébe, mert beléjük áll… és a végén kinyírják saját magukat, konkurencia akad bőven. A már meglévő bázist, eleve meg kéne becsülni, a mostanság ért sok támadást (bőven van jogos is) átélt WG- nek …

 12. Deva szerint:

  Ehh ha ezt behozzák kábé kinyalhatják egy kettő olyan pereket lehet országonként a nyakukba varrni hogy öröm lesz nézni. ugyanis az eulával nem birálhatnak felül semmit se amit egy ország törvénykezésébe szerepel és ezzel már magyar országon is törvényt sértenek. ezzel a játéknak kb vége

 13. siraly6111 szerint:

  na akkor tobbet nem koltok a jatekra egy centet sem .

 14. BusoWarrior szerint:

  Ha megteszik valószínüleg nő az Armored Warfarenak és további hasonló játékoknak a játékos száma milyen kis jó szívü a wg. 😉

 15. Redraven szerint:

  WoWs-ban ezt sokkal jobban kezelték. Egyszerűen visszakaptad a hajód árát. Nem tudom hogy a Wot-os csapat mitől ilyen degenerált? Sokkal egyszerűbb lenne buffolni minden pref-mm tankot normális szintre vagy visszaadni a goldot érte. Ennyire egyszerű lenne. De neeeeeeeeeeeeem muszály ilyen kretén downkórós módjára viselkedniük.

 16. Sics68 szerint:

  Bicskanyitogató… Szerencsére az Európai Úniós joggal, különösen az e-kereskedelmi és a fogyasztóvédelmi jogszabályokkal ellentétben áll, tehát ezt így itt nem tudják bevezetni.

  Az meg alapból faszság, hogy nem lehet bírósághoz fordulni – bármiféle szerződéses jogviszony azért tud létrejönni, mert a felek elfogadják valamely jogrendszer fennhatóságát.

  Ha nem lenne ilyen, akkor nem lenne lehetséges egy banki utalás sem pld 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..